Salma Pilav
Malzemeler
• 2,5 su bardağı pirinç (baldo)
• 2,5 su bardağı
• 125 gr margarin veya tereyağı
• 2 adet kesme şeker
• 1 tatlı kaşığı limon suyu
• tuz
Salma Pilav Tarifi
1 Pirinci ayıklayıp, tuzlu sıcak suda bir saat bekletin. Nişastası gidene kadar yıkayıp, süzün.
2 Bir tencerede yağı erittikten sonra
2,5 bardak suyu, tuzu, şekeri ve limon suyunu koyun.
3 Su kaynamaya başlayınca pirinci ilave edin. Kaynayınca kısık ateşe alıp,
20 dakika pişirin,
4 Temiz bir bezle üzerini örtüp, 15-20 dakika dinlendirdikten soma servis yapın.
Pirinci nişastası gidene dek yıkamaya dikkat etmeliyiz. İyice yıkanmazsa pilav tane tane olmaz.
Categories: Pilav