Posted by jinson on 20:25

Peynir Soslu Balık Izgara

Malzemeler
* 2 çay kaşığı acısız kırmızı biber
* 4 çay kaşığı acılı sos
* Peynir sosu için:
* Ayçiçek yağı
* 3 su bardağı rendelenmiş ekmek kırıntısı
* 1 kg morina / mersin balığı yada kılıç filetosu
* 200 gr ince kesilmiş kaşar peyniri
* 2 çay kaşığı hardal
Peynir Soslu Balık Izgara
Sos malzemelerini bir tencerede peynir eriyene kadar karıştırarak pişirin.
Balık filetolarını dikkatlice küçük eşit parçalara ayırın.Her iki tarafına da yağ sürün.
Ekmek kırıntılarına bulayın.15 dakika ızgarada pişirdikten sonra peynir sosu ile birlikte servis yapın.
Başka Bir Tarif
İspanyol Mutfağı
Malzemeler
1kg morina yada mersin balığı yada kılıç filetosu
ayçiçek yağı
peynir sosu
3 su bardağı rendelenmiş ekmek kırıntısı
peynir sosu için:
200 gr ince kesilmiş kaşar peyniri
2 çay kaşığı hardal
2 çay kaşığı acısız kırmızı biber
4 çay kaşığı acılı sos
1 su bardağı bira
Hazırlanışı
Sos malzemelerini bir tencerede peynir eriyene kadar karıştırarak pişirin. Balık filetolarını küçük parçalara ayırın. Her iki tarafına da yağ sürün. Ekmek kırıntılarına bulayın. 15 dakika ızgarada pişirin. Peynir sosu ile birlikte servis yapın.
Afiyet Olsun
Categories: