Posted by jinson on 20:19

Pancarlı Somon

Malzemeler
1  adet derisi alınmamış
somon fileto 1,5 çorba kâsesi tuz
2 çorba kâsesi toz şeker
1/2 çorba kasesi sirke
5-6 adet haşlanıp püre edilmiş
pancar
Karabiber
Turp
Soğan
Pancarlı Somon, Pancarlı Somon fotosu resmi
Pancarlı Somon Tarifi
Tuz, şeker, karabiber bir kapta iyice karıştırılır. Bir tepsiye bu karışımın yarısı dökülür. Somon fileto derisi alta gele­cek şekilde yerleştirilir. Tuz karışımının diğer yarısı somonun üzerine dökülür. Ve somon kaplanır. Başka bir kapta sirke ve pancar püresi iyice karıştırılır. Tuzlu karışımın üzerine iyice yayılır. Tepsi streç film ile sıkıca kapatılıp buzdolabında 5 gün bekletilir. 5. günün sonunda pancar püresi ve tuzu somonun üzerinden dikkatlice ayrılıp balık incecik dilimlenir. Turp ve soğan ile servis yapılır.
Categories: