Posted by jinson on 21:17

Tavuk Budu Sarma

Malzemeler
4 adet tavuk pirzola
Dolma içim
150 gr. asma yaprağı
1 çay bardağı buğday (aşurelik)
1/2 çay bardağı ince bulgur
100 gr. dolmalık kıyma
6 dilim pastırma
1 adet soğan 1 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber Sos İçin:
1 çorba kaşığı salça
2-3 diş sarmısak
1 bardak su
Tavuk Budu Sarma, Tavuk Budu Sarma Fotosu resmi
Tavuk Budu Sarma Tarifi
Aşurelik buğday robotun içinde incecik çekilir. Kıyma karıştırma kabına alınıp içine buğday, ince bulgur, yemeklik doğranmış soğan, salça, ince doğranmış pastırma, tuz, karabi­ber ve 1,5 su bardağı su eklenip karıştırılır. Yıkanmış asma yaprağına aynen dolma sarar gibi sarılır. Bir tencerenin dibi­ne tavuk butlan dizilir. Üzerine hazırlanan sarmalar düzgün­ce yerleştirilir. En üste de bir kâsede salça, su ve ezilmiş sar­mısak karıştırılıp sos yapılır ve dökülür. Orta ateşte 45 dakika pişirilir.
Categories: