Zeytinyağlı Enginar
MALZEMELER :
6 adet enginar
1 adet soğan
200 gr. iç bakla
1 adet limon
6 adet kesme şeker
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz Dereotu
6 adet enginar
1 adet soğan
200 gr. iç bakla
1 adet limon
6 adet kesme şeker
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz Dereotu
Zeytinyağlı Enginar tarifi
Enginarlarm kılçıklı kısımları ayıklanır ve limonlu suda kararmamaları için bekletilir. İç bakla biraz suda kısa süre haşlanır. Piyazlık doğranmış soğan haşlanmış bakla ile karıştırılıp enginarların ortasına yerleştirilir. Enginar başına birer adet şeker ilave edilir. Limon suyu, 1 bardak su, tuz karıştırılıp enginarların üzerine dökülür. 30 dakika pişirilir. Dereotu ile servis yapılır.
Categories: ZeytinYagli