Posted by jinson on 20:13

NOHUTLU PAÇA

Malzemeler
* 10 adet koyun veya keçi paçası(kemiklerinden
ayrılmış,fındık büyüklüğünde doğranmış)
* 2 çorba kaşığı Sana
* 2 adet soğan (küçük doğranmış)
* l su bardağı nohut(akşamdan ıslatılmış)
* 3-4 su bardağı su
* l çorba kaşığı un
* l çorba kaşığı salça
* (l kahve fincanı suda eritilmiş)
* l baş sarmısak
* Tuz,kırmızı biber
* Yarım demet maydanoz(ince kıyılmış)
NOHUTLU PAÇA
NOHUTLU PAÇA tarifi

l. Paçanın üst kısımlarını keskin bir bıçak ile kazıyıp kılları kesin.
2. Tırnak aralarındaki kıl keselerini temizleyin.
3. Açık ateş üzerinde,kalan kılları tütsüleyin.
4. Paçaları temizleyin;bir tencereye 12 bardak su koyup pişirin.
5. Nohutları yumuşayıncaya kadar haşlayın.
6. Bir tencerede,Sana’yı eritin;soğanları hafifçe öldürene kadar yağda çevirin.
7. Unu ekleyip karıştırın;salçayı,sarmısağı katın; güzelce karıştırın.
8. 3 bardak su,3 bardak paça suyu ve paçaları ekleyin.
6. Nohutları da ekleyip,pişirin.
7. Tuzunu,biberini katıp,içinde l bardak su kalana kadar kaynatın.
8. Üzerine maydanoz serpip,servis yapın.
PÜF NOKTASI:
Paça alırken,keçi paçasını tercih edin.Keçi
paçasında,tırnaklar arasında yağ keseleri bulunmaz;
ayrıca,sürekli kokulu otlar üzerinde
dolaştığı için, koyun paçasına göre daha lezzetli olur.
Categories: