Nohutlu Karnabahar
Malzemeler
1 adet karnabahar
1 adet soğan
250 gr. kıyma
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı nohut
Tuz Karabiber
Nohutlu Karnabahar Tarifi
1 adet soğan
250 gr. kıyma
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı nohut
Tuz Karabiber
Nohutlu Karnabahar Tarifi
Bütün karnabahar tuzlu suda haşlanır. Küçük dallara ayrılıp yayvan bir tencerenin dibine dizilir. Yemeklik doğranmış soğan kıyma ile kavrulur. Dövülmüş sarımsak, salça, tuz ve karabiber eklenip bir-iki dakika daha kavrulur. Hazırlanan iç karnabaharların üzerine dökülür. Haşlanmış nohut da eklenip suyu ilave edilir. 20 dakika ağır ateşte pişmeye bırakılır.
Categories: Sebze