Posted by jinson on 07:15

Lahana Sarması

Malzemeler:
1 tane orta boy, lahana (dolmalık)
2 çay fincanı, bulgur
3 tane soğan
2 tane taze soğan
1 tane domates
kuşüzümü, dolmalık fıstık, nane, yenibahar, tuz, şeker
Bit miktar, maydanoz
zeytinyağı
lahana sarmasi


Lahana Sarması Tarifi:Öncelikle lahanayı, haşlamak için büyük bir tencereye suyu alalım, kaynayınca lahanayı tencereye ilave edelim, haşlanmaya bırakalım. Biz bu arada iç harcını hazırlayalım, bunun için, sıvıyağı bir tavaya alalım, üzerine ince kıydığımız soğanı alıp kavuralım. Taze soğanı, ekleyelim, karıştıralım bulguru ekleyelim, kavuurmaya devam edelim. Sonra sırası ile, baharatları, tuzu ve şekeri ,lave edelim ve ocaktan alalım soğumaya bırakalım. Diger yandan, haşlanan lahanayı soğuk suya alalım, soğuyunca süzgece alalım. Harç soğuduğunda, içine doğradığımız, domates ve maydonozu katalım karıştıralım. İstediğiniz şekilde dolmalarınızı sarınız, tencereye diziniz, üzerine zeytinyağı gezdirip, b,raz sıcak su ekleyip pişmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Categories: