Kremalı Tavuk
Malzemeler
• 500 gr. Kuşbaşı tavuk eti
• 1,5 çorba kaşığı margarin
• soğan
• domates
• 2 su bardağı mantar
• 1 su bardağı garnitür
• 250 mi krema (1 kutu)
• 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
• tuz
Kremalı Tavuk Tarifi
1 Soğanları yemeklik doğrayın. Bir tencerede tavuk etiyle birlikte yağda karıştırarak soteleyin.
2 Domatesleri rendeleyip tencereye ekleyin. Tuzunu da ekleyin ve karıştırın.
3 Tavukları tencereden alarak bir fırın tepsisine yayın. Üzerine mantarı, garnitür ve kremayı ekleyin. Önceden ısıtılmış 18 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
4 Tepsiyi fırından alın ve üzerine 1 su bardağı kaşar peynirini serpin. Tekrar fırına sürün. Birkaç dakika içinde kaşarlar erir. Kaşarlar eriyince yemeği fırından çıkarın.
5. Yanında pilav ya da makarnayla servis yapabilirsiniz.
Categories: Tavuk yemekleri