Posted by jinson on 20:08

Nohut Kebabı

MALZEMELER
· 2 su bardağı nohut
· 1 çorba kaşığı dolusu biber domates salçası karışık
· 1 adet soğan doğranmış
· 1 tavuk göğsü iri parça halinde doğranmış
· tuz
· kırmızı biber
· ½ kg süzme yoğurt
· 1 çay kaşığı nişasta
· 1 çay bardağı sıvıyağ
Nohut Kebabı
Nohut Kebabı tarifi

Tavuk göğsü haşlanır. Suyu ayrılır. Nohut akşamdan ıslatılır ertesi gün süzülür tencereye soğan yağ konup sotelenir. Salça ilave edilir. Bir kaç kez daha çevrilir. Tavuk suyu ve biraz daha su ilave edilip. Nohutlar yağınla kalana kadar pişirilir. Ateşten alınır. Yoğurdun içine nişasta ilave edip karıştırılır. Yavaş yavaş tencereye aktarılıp karıştırılır. Bir iki taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır. Üzerine parça parça tavuk etleri konulup kırmızı biber serpilip servis yapılır.
Categories: