Posted by jinson on 17:40

Pavurya İçli Domatesler

MALZEMELER (4 Kişilik)
Süre: 35 dak 1 Porsiyon 140 Kalori
* 8 büyük domates
* 275 300 gr konserve veya dondurulmuş pavurya eti
* 2 limon, kabuğu rendelenmiş
* 4 çay kaşığı limon suyu
* 2 yemek kaşığı mayonez
* 4 yemek kaşığı lor peyniri veya labne, süzgeçten geçmiş
* 2 demet tere, ince kıyılmış
* Tuz ve karabiber
* 12 damla Tabasco (Acı biber sosu)
Pavurya İcli Domatesler
Pavurya İçli Domatesler tarifi
1 – Domateslerin başlarını kesip bir kenara koyun.Bir çay kaşığıyla dikkatlice domateslerin içini oyup çıkartın. Ters çevirip bir havlu üstünde kurumaya bırakın.
2 – Bir kasede pavurya etini,limon kabuğunu ve suyunu mayonezi ve elekten geçmiş lor peyniri karıştırın.(Aşçının önerisine bakın.) Tere,tuz, biber ve acı biber sosunu ekleyip tatlandırın. Kabın kapağını kapatıp,karışımı 1-2 saat buzdolabında soğutun.
3 – Kaşıkla karışımı domateslerin içine koyup domates kapaklarını üstlerine yerleştirerek servis yapın.
SERVİS ÖNERİLERİ:
Yemek öncesi olarak veya salatada ve baget ekmekle beraber ana yemek olarak servis yapabilirsiniz.Yemek olarak domatesleri kızarmış yuvarlak ekmek dilimleri üstünde sunabilirsiniz.
ALIŞVERİŞ ÖNERİSİ:
Bu tarifteki pavurya etinin miktarı, orta boy domatese göre ayarlanmıştır.Küçük veya iri domates kullanmak isterseniz malzeme kısmındaki miktarı ayarlamanız gerekir.
AŞÇININ ÖNERİSİ:
Pavuryanın tadını çok kuvvetli bulursanız daha fazla peynir,daha az pavurya kullanın.
ALTERNATİF:
Domatesleri,pavurya yerine ton balığı ile de doldurabilirsiniz.
Categories: