Posted by jinson on 20:58

Macar Sarma

Malzemeler

Krep için:

1 bardak süt
1 yumurta
4 çorba kaşığı un
İç için:
4 dilim bonfile
200 gr. mantar
150 gr. dil peyniri
Tuz Karabiber
Macar Sarma, Macar Sarma Fotosu resmi
Macar Sarma Tarifi
Süt, un ve yumurta iyice çırpılıp krep hamuru hazırlanır. Teflon tavanın dibi azıcık yağlanıp kızdırılır. Hazırlanan krep hamurundan bir kepçe kadar tavaya dökülüp önlü-arkalı pişi­rilir. Hamur bitene dek işleme devam edilir. Diğer yanda şerit doğranmış bonfile teflon tavada iyice kavrulur. Dilimlenmiş mantarlar ilave edilip iyice pişirilir. Tuz ve karabiber eklenip karıştırılır. Kreplerin içine konulup rulo şeklinde sarılır. Ka­panma yerleri alta gelecek biçimde fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerlerine didiklenmiş dil peyniri konulur200° fırında 10 dakika pişirilir.
Categories: