Zeytinyağlı Taze Fasulye
Malzemeler (6 kişilik)
1 kg taze fasulye
4 soğan
1 su bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 domates
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Zeytinyağlı Taze Fasulye tarifi
Fasulyenin iki ucunu ve varsa kılçıklarını temizleyin. Boyuna göre iki üç parçaya bölün. Soğanları incecik doğrayın, zeytinyağında sararana kadar kavurun. Küp küp doğranmış sarımsak ve domatesleri ekleyin, bir iki çevirin. Daha sonra yıkanıp süzülmüş fasulyeyi ilave edin, hafif sararana kadar fasulyeyi de kavurun. 1 su bardağı sıcak su, tuz ve şeker ilave edin. Kapağını örterek bir taşım kaynatın. Daha sonra ateşi kısın. Fasulye yumuşayıp suyunu çekene kadar, yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Yumuşamadan suyunu çekerse azar azar sıcak su katabilirsiniz.
Categories: ZeytinYagli