Posted by jinson on 20:28

Soslu Alabalık

GEREKLİ MALZEMELER
2 adet alabalık
1 kuru soğan
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 defne yaprağı
Sos için;
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1/2 demet dereotu
100 gr. kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
soslu alabalık, soslu alabalık fotosu resmi
Soslu Alabalık tarifi
Alabalıklar ayıklanıp yıkanır. Her balık fileto çıkarılıp 4′e bölünür. Tuz ve kırmızı toz biberle ovulur. Tencereye ko¬nulur. Etrafına piyazlık doğranmış soğan ve defne yaprağı ko¬nur. Kapağı kapatılıp 10 dakika pişirilir. Balıklar fırın tepsisi¬ne alınır. Tencerede kalan karışıma süt ve un eklenip sos ya¬pılır. Balıkların üzerine dökülür. En üstüne kaşar peyniri ren¬desi serpilir. Firma verilir. .1,5-20 dakika pişirilir. Pişince dere-otu serpilip servis yapılır.
Categories: