Posted by jinson on 17:42

Fırında Sarmısaklı Domates

MALZEMELER (4 Kişilik)
* 4 dilim ince kesilmiş kepek ekmeği veya tost ekmeği
* 4 adet iri domates
* Yarım tatlı kaşığı kekik
* 1 limonun suyu
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı sirke
* 1 çay kaşığı esmer şeker
* 1 baş sarmısak (ikiye bölünmüş)
* Yarım su bardağı küp küp doğranıp haşlanmış enginar
* 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
* Tuz,karabiber
Fırında Sarmısaklı Domates
Fırında Sarmısaklı Domates tarifi
1 – Ön hazırlık olarak fırını ısıtın.
2 – Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe bastırın.Kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde domatesleri ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirin. Kekik,tuz,karabiber,zeytinyağı,esmer şeker ve sirkeyi iyice karıştırdıktan sonra domateslerin üzerine dökün.
3 – Domatesleri,15 dakika bir yüzü,15 dakika da diğer yüzü olmak üzere fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkartın ve ılınmaya bırakın.
4 – Ekmek dilimlerini iki yüzü de kızarıncaya kadar pişirin.Ekmeklere,iyice dövülmüş sarımsaktan dilediğiniz kadar sürün.Enginarı, limon suyunda haşlayarak küp küp doğrayın ve domatesin içine doldurun.Ilıkken servis yapın.
Aşçının önerisi: Fırında sarmısaklı domatesi servis yapmadan hemen önce pişirmelisiniz.Yoksa lezzetini kaybeder.Yemeğinizin daha güzel olması için italyan usulü sarımsakla tatlandırılmış kızartılmış ekmek kullanmanızı tavsiye ediyoruz
Categories: