İçli Kabak
Malzemeler
5 adet kabak
2 demet maydanoz
3 adet domates
1 çay bardağı pirinç
2 adet rendelenmiş patates
1 çorba kaşığı salça
1/2 demet taze nane
2 adet soğan
1 adet limon
Tuz – Karabiber
İçli Kabak Tarifi
Kabakların kabukları soyulup içleri oyulur. Diğer yanda maydanoz, taze nane, kuru soğanlar ve domatesler küçük küçük doğranır. Çiğ patatesler rendelenir. Pirinç, salça, tuz, karabiber hepsi birlikte bir kabın içinde karıştırılır. Hazırlanan karışım kabakların içine doldurulur. Bir tencereye alınıp biraz sıvı yağ ve 1 bardak su ilavesi ile orta ateşte pişirilir. Pişen kabaklar verevine kesilip servis yapılır.
Categories: Sebze