Posted by jinson on 20:29

Balık Köftesi

Malzemeler
1 Palamut
3 Orta boy soğan
2 Orta boy haşlanmış patates
1 Kahve fincanı dolma fıstığı
1 Kahve fincanı kuş üzümü
2 Yumurta,
1 Çorba kaşığı yeni bahar
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, galeta unu, sıvı yağ
Balık Köftesi
Balık Köftesi tarifi
Palamutu içine bir soğan atılmış tuzlu suda 20-25 dakika haşlayın. Süzün, soğutun, siyah kısımlarını, derisini ve kılçıklarını atarak ayıklayın. Elinizle didikleyin. Yoğurmaya en uygun geniş bir kaba koyun. Iki soğanı rendeleyin, 5 dakika haşlayın. Süzüp balıkları ilave edin. Aynı şekilde iki patatesi haşlayın. Rendeleyip ekleyin. Maydanozu doğrayın, fıstık ve üzümü ayıklayın, iki yumurtayı kırın, yeni bahar, tuz, karabiber ve toz şeker ile birlikte malzemelere ilave edin. Malzemeleri iyice yoğurup avucunuzla uzun köfteler yapın. Galeta ununa batırıp kızgın sıvı yağda kızartın. Balık köftesini torik, uskumru ve kefal gibi siyah ve sert etli balıklardan da yapabilirsiniz. Yoğururken dışarı çıkan fıstık ve üzümler parmak ile içer itilmelidir. Kızartırken köftelerin etrafındaki galeta ununun yanmamasına dikkat edilmelidir. Limon ile birlikte ılık servis yapılması tavsiye olunur.Afiyet Olsun…

Başka Bir Tarif
Balık Köftesinin Tarifi Yapımı
MALZEMELER
1kg balık
2dilim ekmek içi
1kaşık dolmalık fıstık
1kaşık kuş üzümü
maydanoz
taze soğan
1adet limon
tuz karabiber
3kaşık un
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Balığı az su ile limon ve tuz katıp pişirin, suyunu süzdürün. Balığın derisini kemiğini ayırıp makinede çektirin; içine ekmeği, baharatı, önceden ıslattığınız kuş üzümünü, kıyılmış maydanozu ve soğanı ekleyip yoğurun. Şekillendirin hafif una bulayarak kızgın yağda kızartın.
Categories: