Posted by jinson on 20:21

Sebzeli Palamut

MALZEME:
2 orta boy palamut
1 su bardağı sıvı yağ
2 patates
1 domates
1 soğan
2 ince dilim limon
7-8 sap maydanoz (ince kıyılmış)
Tuz
Sebzeli palamut
Palamutları temizleyip takoz biçiminde dilimleyin. Geniş bir tavada kızdırdığınız sıvı yağda hafifçe renk alana kadar kızartın. Yağını süzüp ayrı bir yere çıkarın. Patatesleri soyup incecik halka biçiminde dilimleyin. Bakır hamsi tavasına veya kaim tabanlı geniş bir tavaya yarısını dizin. Üstüne kızarmış balık dilimlerini yerleştirin. Onun üzerini de patatesle örtün. Ara sıra malzemelerin üzerine tuz serpin.
Domates ve soğanı da ince halka biçiminde dilimleyin. Tavadaki malzemenin üzerine önce domates, sonra soğan dilimlerini dizin. Tekrar tuz serpin. Limon dilimlerini yerleştirin, maydanozu serpiştirin. 1 çay bardağı su ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Suyunu çektikçe azar azar sıcak su katabilirsiniz. Patates yumuşayınca ateşten alın.
NOT: Balık yemeklerini yaparken içine 2-3 defne ” yaprağı koyarsanız, inanılmaz bir lezzet ve rayiha elde edersiniz. Defneyapraklarını büyük balıkların etine de saplayabilirsiniz.
Categories: