Posted by jinson on 22:14

Kıymalı Pilav

Malzemeler
•  250 gr kıyma
•  1 adet çarliston biber
•  1 paket (500 gr) arpa şehriye
•  3 çorba kaşığı margarin
•  5 adet taze soğan
•  1 /2 demet dereotu
•  2 çorba kaşığı ceviz
•  tuz
•  karabiber
Kıymalı Pilav, Kıymalı Pilav Resmi fotosu
Kıymalı Beyaz Pilav Tarifi
1   Bir tencerede kıymayı bir çorba kaşığı yağla kavurun. içine ince kıydığınız biberi, tuzu ve karabiberi ekleyip harmanlayın, 1-2 dakika pişirin. Taze soğanları da ilave edip karıştırın ve ateşten alın.
2   Şehriyeyi bol suda 15 dakika haşlayıp süzdükten sonra soğuk sudan geçirin. Şehriyelerin üzerine hazırladığınız kıymalı sosu döküp, harmanlayın.
3   Pilavı servis tabağına alın, üzerine ince kıyılmış dereotu ve ceviz serpip, servis yapın.
Categories: