Kıymalı Pilav
Malzemeler
• 250 gr kıyma
• 1 adet çarliston biber
• 1 paket (500 gr) arpa şehriye
• 3 çorba kaşığı margarin
• 5 adet taze soğan
• 1 /2 demet dereotu
• 2 çorba kaşığı ceviz
• tuz
• karabiber
Kıymalı Beyaz Pilav Tarifi
1 Bir tencerede kıymayı bir çorba kaşığı yağla kavurun. içine ince kıydığınız biberi, tuzu ve karabiberi ekleyip harmanlayın, 1-2 dakika pişirin. Taze soğanları da ilave edip karıştırın ve ateşten alın.
2 Şehriyeyi bol suda 15 dakika haşlayıp süzdükten sonra soğuk sudan geçirin. Şehriyelerin üzerine hazırladığınız kıymalı sosu döküp, harmanlayın.
3 Pilavı servis tabağına alın, üzerine ince kıyılmış dereotu ve ceviz serpip, servis yapın.
Categories: Pilav