Yer Elmalı Kereviz
Malzemeler
6 adet orta boy kereviz
9-10 adet yer elması
1 adet soğan
2 adet havuç
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3 adet kesme şeker
1 adet limon
Tuz
9-10 adet yer elması
1 adet soğan
2 adet havuç
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3 adet kesme şeker
1 adet limon
Tuz
Yer Elmalı Kereviz Tarifi
Kereevizler soyulup ortaları çanak şeklinde oyulur ve limonlu suda bekletilir. Diğer yanda soğan çok küçük yemeklik doğranır. Yer elmaları soyulup rendelenir. Soğan ile karıştırılır. Biraz tuz ilave edilir. Hazırlanan bu karışım çanak şeklindeki kerevizlerin içine doldurulur. Havuçlar bir parmak uzunluğunda ve bir parmak kalınlığında kesilir, kerevizlerin kenarlarına saplanarak dizilir. Limon suyu, tuz, sıvıyağ karıştırılıp kerevizlerin üzerine dökülür. Su ilave edilip 30 dakika pişirilir.
Kereevizler soyulup ortaları çanak şeklinde oyulur ve limonlu suda bekletilir. Diğer yanda soğan çok küçük yemeklik doğranır. Yer elmaları soyulup rendelenir. Soğan ile karıştırılır. Biraz tuz ilave edilir. Hazırlanan bu karışım çanak şeklindeki kerevizlerin içine doldurulur. Havuçlar bir parmak uzunluğunda ve bir parmak kalınlığında kesilir, kerevizlerin kenarlarına saplanarak dizilir. Limon suyu, tuz, sıvıyağ karıştırılıp kerevizlerin üzerine dökülür. Su ilave edilip 30 dakika pişirilir.
Not: Yerelması çok fazla kullanmaya alışık olmadığımız bir sebzedir. Ancak vitamin değeri çok yüksektir. Çiğ olarak da yenilebilir.
Categories: ZeytinYagli