Posted by jinson on 07:13


Portakallı Kereviz

Malzemeler
2 adet iri kereviz
1 adet havuç
1 adet kuru sogan
1 çaybardagi zeytinyag
3 adet kesme seker
1-1,5 su bardagi portakalsuyu
tuz
portakallı Kereviz, portakallı Kereviz fotosu resmi

Portakallı Kereviz tarifi
Kerevizin kabuğu soyulup iki parmak kalınlığında halka şeklinde doğranır. Limonlu suda bekletilir. Diğer yanda doğ­ranmış soğan, küp doğranmış patates ve havuç harmanlanıp tencerenin dibine yayılır. Sebzelerin üzerine halka doğradığı­mız kerevizler yerleştirilir. Tuzu ayarlanır. Portakalların suyu sıkılıp yemeğin üzerine gezdirilir. Orta hararetli ateşte 1 bar­dak su ilavesi ile 25 dakika pişirilir. Pişen kerevizler servis tabağına alınır. Bir kaşık yardımı ile tenceredeki sebzeler kerevizlerin üzerine yerleştirilir. Dereotu ile süslenip soğuyunca servis yapılır
Not:Portakal suyu koydu­ğumuz bu yemeğe por­takalın içindeki şeker­den dolayı ayrıca şeker koymaya gerek yoktur.
Categories: