Posted by jinson on 07:10

Çalı Fasulye

Malzemeler
•500 gram, taze fasulye
•2 tane havuç
•1 çarba kaşığı sızma zeytinyağı
•2 tane kuru soğan
•4-5 tane domates
•1 çay fincanı, kaynamış su
•yarım yemek, kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker
Çalı Fasulye


Çalı Fasulye Tarifi:
Öncelikle, 500 gram fasulyeyi kılçıklarını temizleyelim, yıkayın, verev şeklinde keselim. Havucu temizleyelm ve yıkayalım verev keselim. Soğanları ayıklayalım, yemeklik doğrayalım, tencereye alalım üzerine zeytinyağı ekleyip, havuclarıda alarak sote yapalım. Ayıklanmış ve yıkanmış fasulyeyi ilave edelim, kavurmaya devam edelim yaklaşık on dakika kadar. Yıkayıp kobuklarını soyduğumuz ve küçük küçük doğranmış olan, domateside fasulyenin üzerine alalım kavurmaya devam edelim. Domatesler, suyunu salıp çekene kadar kavurma işlemine devam edelim, Sıcak suyu, tuz ve şekeri ilave edelim kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişirelim. Soğuyunca servise sunalım. Afiyet olsun.
Categories: