Posted by jinson on 07:09

Börülce Pilaki

Malzemeler
500 gr börülce (haşlanmış ve süzülmüş)
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan (piyaz doğranmış)
1 adet orta boy havuç ( küp küp doğranmış)
1 adet pataetes (küp küp doğranmış)
2 adet domates (soyulmuş ve küp küp doğranmış)
1 adet defne yaprağı
1 sap kereviz (ince kıyılmış)
2 adet kesme şeker
2 su bardağı sıcak su
Tuz
Börülce Pilaki
Börülce Pilaki  tarifi
Isıtılmış yağda soğanları sararıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin. Havuç ve patatesleri ilave edin, karıştırarak 3-4 dakika daha soteleyin. Börülce, domates, defne yaprağı, kereviz, kesme şeker, tuz ve suyu ilave edip, karıştırın. Kaynama noktasına gelinceye kadar hızlı ateşte kısın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakaika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Categories: