Posted by jinson on 06:56

İç Baklalı Yaprak Sarma

Malzemeler
•  1 komposto kösesi iç bakla
•  1 kase pirinç
•  3 adet soğan
•  1 kahve fincanı yağ
•  3 dal taze nane
•  1/2 demet dereotu
•  250 gr. asma yaprağı
•  1 kesme şeker
•  1 adet limon suyu
İç Baklalı Yaprak Sarma, İç Baklalı Yaprak Sarma resmi fotosu
İç Baklalı Yaprak Sarma Tarifi
1 Baklayı haşlayın. Kabuklarını soyun. Soğanları yemeklik doğrayın ve 1 kahve fincanı yağda kavurup, yıkanmış pirinci ve baklayı da ekleyin.
2 Birkaç kez Çevirdikten sonra 1 çay bardağı sıcak su ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin.
3   Bir tencerede bir miktar suyu kaynatın. Asma yapraklarını kaynamış suya daldırıp çıkarın.
4   Yapraklara hazırladığınız harçtan koyup sarma şeklinde sarın ve tencereye dizin. Limon suyunu üzerinde gezdirin. Üzerini geçmeyecek şekilde su koyun ve kısık ateşte yarım saat pişirin.
Categories: