Posted by jinson on 07:06

Fava

MALZEME:
1,5 su bardağı kuru bakla
1 çay bardağı zeytinyağı
2 soğan
1 çay kaşığı toz şeker
1 limonun suyu
Yarım demet dereotu
Tuz
Fava
Fava tarifi
Kuru baklayı akşamdan bol suda ıslatın. Sabah süzün. Bir tencereye zeytinyağını ve incecik doğranmış soğanı koyun. Soğan, altın sarısı renk alana kadar karıştırarak kavurun. Süzülmüş baklayı, tuzu ve şekeri tencereye ilave ederek karıştırın. Üzerine 3 su bardağı su koyup kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve bakla tamamen eriyinceye kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Piştikten sonra tel süzgeçten geçirin. Limon suyunu ilave ederek tekrar karıştırın. Üzerini incecik kıyılmış dereotuyla süsleyin. İyice soğuduktan sonra servis yapın.
NOT:Favayı servis tabağına koyduktan sonra dereotunun yanı sıra incecik kıyılmış maydanoz, zeytin ile de süsleyebilir, donduktan sonra üzerine azıcık zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Özge adlı ziyaretçimizin önerisi:
Malzemeyi kavurmak tadını ağırlaştırıyor…kavurmadan direkt pişirilmeli,içine patates atılırsa kıvamı güzel oluyor ve suyunu çok az süzüp az sulu iken ezmek lazım…
Categories: